Nieuws
Mall en Stadshart Zoetermeer investeren in duurzaamheid

Duurzaamheid is misschien niet het eerste waar u aan denkt wanneer je denkt aan grote winkelcentra als Stadshart Zoetermeer en Westfield Mall of the Netherlands in de regio Den Haag. Toch heeft Unibail-Rodamco-Westfield (URW), eigenaar van beide centra niet alleen een heel scherpe visie op de toekomst van retail in de 21ste eeuw, maar er is tevens een sterk besef dat een bedrijf van deze omvang ook een grote impact kan maken en een voorbeeldfunctie dient te vervullen op het gebied van duurzaamheid. Daarom wordt er een bijdrage geleverd aan verdere beplanting van het unieke natuur- en recreatiegebied de Nieuwe Driemanspolder in de vorm van de aanleg van meer bos teneinde een positieve bijdrage te leveren aan de opslag van CO2 en een fijnere leefomgeving te creëren voor de inwoners van Zoetermeer, Den Haag Leidschenveen en Leidschendam-Voorburg.

De Nieuwe Driemanspolder, exact gelegen op de grens van Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg en Den Haag is essentieel voor de leefbaarheid van de stedelijke Haagse regio, omdat het een belangrijke klimaatadaptieve functie heeft. De nieuw aangelegde waterplas is een zogenaamde ‘piekberging’, waar bij hevige regenval overtollig water wordt opgevangen. Door klimaatverandering is de verwachting dat de inzet van de piekberging in de toekomst steeds vaker nodig zal zijn. URW wil graag een bijdrage leveren aan de verdere natuurontwikkeling van dit in 2020 geopende gebied en helpen bij de aanplant van meer groen om gebiedsstructuren en de biodiversiteit te versterken en het gebied voor de omliggende gemeenten even aantrekkelijk als nuttig te maken.

Met de bijdrage in de realisatie van het klimaatbos, draagt URW bij aan de kwaliteitsverbetering van de huidige beplanting van de Nieuwe Driemanspolder en aan het behoud van het natuurlijke erfgoed doordat er gebruik wordt gemaakt van lokaal genetisch plantmateriaal. In samenwerking met de diverse verantwoordelijke partijen wordt gewerkt aan de uitwerking van een gezamenlijk plan, met als doel de start van de aanplant in het nieuwe plantseizoen eind dit jaar. Om de samenwerking symbolisch af te trappen, plantten wethouders Jacobien Groeneveld van Zoetermeer en Floor Kist van Leidschendam-Voorburg samen met Teun Koek van URW de eerste bomen.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com