Nieuws
Petitie tegen fietsers in winkelcentrum Prinsenhof

In het winkelcentrum Prinsenhof aan de Frederiklaan in Leidschendam staan sinds jaar en dag aan beide zijdes van de parkeerplaats borden dat het hier om een voetgangersgebied gaat. Nu is na een gesprek met de wijkagent ter oren gekomen dat de aanwezige borden sinds een paar maanden voorzien zijn van een onderbord met de tekst ‘fietsen toegestaan’,  waarmee mensen dus uitgenodigd worden niet meer af te stappen maar gewoon door het winkelcentrum heen te fietsen met alle gevolgen van dien.  Bewoners en ander winkelend publiek snappen niks van dit alles en vragen zich af is dit nu echt een verkeersbesluit of is hier sprake van een verkeerd besluit en gaat de gemeente dit nog recht zetten.

Eén van de wijkbewoners: ,,Tot onze zeer grote verbazing hoorden wij bij het koffiedrinken voor buurtbewoners op maandagochtend bij Woej van de wijkagent dat het sinds enige tijd is toegestaan om te fietsen door het winkelcentrum Prinsenhof. Dit ondanks vele klachten en verzoeken om hier op te handhaven. De veelal oudere wijkbewoners dienen dus in het winkelcentrum op te passen voor fietsers en scooters. Navraag bij de gemeente leert: er is geen verkeersbesluit nog genomen. De verkeers ‘deskundigen’ zijn er nog niet uit.”
Bezorgde omwonenden hebben nu een petitie online gezet, met als doel: dit moet per direct terug gedraaid worden, en men dient nu eindelijk eens te gaan handhaven op het fietsen door het winkelcentrum: https://petities.nl/petitions/verbied-fietsen-in-het-winkelcentrum-prinsenhof?locale=nl
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter