Nieuws
Weg vrij voor bebouwing Vlietland

De gemeente maakt een nieuw bestemmingsplan voor natuur- en recreatiegebied Vlietland waardoor de bouw van 222 recreatiewoningen, een bedrijfswoning, centrale voorzieningen zoals een receptie en horecavoorziening bij het zwemstrand mogelijk wordt. De plannen zijn deels in strijd met het liggende bestemmingsplan uit 2005. Met het nieuwe bestemmingsplan wil de gemeente de bebouwing mogelijk maken.

In een toelichting stellen B&W dat het watersport-, recreatie- en natuurgebied Vlietland voornamelijk dagrecreatief wordt gebruikt op warme, zomerse dagen in de weekenden vakanties. In het voor- en najaar en in de winter wordt het gebied beperkt gebruikt. Al geruime tijd bestaat de wens om in Vlietland functies toe te voegen, die jaarrond kunnen worden gebruikt en daarmee de attractiviteit en het maatschappelijke rendement van het recreatiegebied kunnen vergroten.

Het bestemmingsplan uit 2005 had als doel had een recreatiepark met 222 recreatiewoningen en –appartementen, horeca en in- en outdoorvoorzieningen te kunnen realiseren. Dat is echter nooit gebeurd. In het nieuwe bouwplan zijn alleen nog grondgebonden recreatiewoningen opgenomen.

Het plangebied ligt in het noordoostelijk deel van de gemeente en wordt globaal begrensd de A4, gemeentegrens Leiden, gemeentegrens Voorschoten, Vliet en een lijn tussen de Vliet en de Jan Bakkersloot.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter