Nieuws
Gemeente en ontwikkelaar komen er niet uit

De gemeente en Borghese Real Estate kunnen geen akkoord bereiken over het sluiten van een zogenoemde anterieure overeenkomst voor de bouw van 295 appartementen in Klein Plaspoelpolder (KPP). Het gaat om de plek van kantoor Damsigt/Total en de parkeerplaats daar achter. In 2018 heeft Borghese al een definitief ontwerp gepresenteerd.

De anterieure overeenkomst die afspraken moet bevatten over de bouw, hangt op het zogenoemde kostenverhaal: de bijdrage die Borghese aan de gemeente moet betalen voor kosten die de gemeente in verband met het bouwplan maakt. Zolang de anterieure overeenkomst er niet is, ligt de sloop van het leegstaande kantoor stil. Datzelfde geldt voor een noodzakelijke wijziging van het bestemmingsplan.

Bij de gemeente wordt ‘vertraging’ in de plannen erkend. Borghese laat weten dat er in samenwerking met de gemeente wordt bekeken hoe het project verder vorm gegeven kan worden.

In het bouwplan staat dat 15 procent van de te realiseren woningen in de sociale sector vallen, nog eens 15 procent wordt middelduur. De bouwplannen worden pas ter inzage gelegd nadat de anterieure overeenkomst is gesloten.

Als risico’s in het hele project noemt de gemeente kostenstijgingen in de planvorming, stijgende bouwkosten, veranderingen in het project zelf en een gebrek aan vooruitgang. Als positief worden de ontwikkelingen op de woningmarkt gezien waardoor de gemeente meer geld kan halen uit grondverkopen.

In de afgelopen jaren is het leegstaande kantoorgebouw van binnen ‘gestript’. Daarnaast is de parkeerplaats ontdaan van alle daar opgeslagen materialen en bomen. De sloopvergunning voor het kantoorgebouw stamt uit februari 2021. Er was nog een melding dat de sloop in het najaar van 2021 zou plaatsvinden, doch er gebeurde niets.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter