Nieuws
Maartens College wil nogal wat

Een nieuwe school voor 1370 leerlingen met twee gymzalen. Dat staat in het programma van eisen dat de Scholengroep Spinoza en het Maartens College hebben opgesteld voor de door hen gewenste nieuwbouw op het huidige terrein tussen Marcellus Emantslaan, Aart van der Leeuwkade en Louis Couperusstraat in Voorburg. Het nieuwe gebouw moet minstens 40 jaar mee kunnen.

De nieuwbouw moet een functioneel nuttig vloeroppervlak krijgen van 9311 vierkante meter; de twee gymzalen 1010 vierkante meter. In elke gymzaal moet een sportvloer liggen van 14 bij 22 meter. In het gebouw zijn onder andere een bibliotheek, een amfitheater, kleine muziekstudio’s, een oefenpodium en een echt podium voorzien. Er moeten twee aula’s komen: één van 500 vierkante meter, een tweede van 300 vierkante meter. Kantoren en personeelsruimten zijn goed voor 80 mensen.

Het gebouw moet duurzaam worden: CO2-neutraal. Gepland zijn een groen dak en zonnepanelen op het dak. Middels een warmtepomp moet de verkoeling dan wel verwarming geregeld worden. De school zou geen fossiele brandstoffen moeten gebruiken. Bij de bouw moeten sloopmaterialen van het huidige gebouw benut worden. Het groen rondom de school moet verbeteren. Het gebouw moet toegankelijk zijn voor minder validen.

Wat de nieuwbouw gaat kosten is nog onduidelijk. Hetzelfde geldt voor de financiële bijdrage van de gemeente.

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter