Nieuws
Vragen over bijdrage energiekosten

GroenLinks, PvdA, ChristenUnie en SP willen van B&W weten hoe het staat met de uitkering bijzondere bijstand aan huishoudens met een laag inkomen als tegemoetkoming in de hoge energiekosten.

In december liet het kabinet weten dat elk huishouden kon rekenen op éénmalig 200 euro. In maart werd dat opgetrokken naar 800 euro. Het geld is bestemd voor mensen met een inkomen rond het bijstandsniveau en ouderen met een laag inkomen. De bijstand wordt uitgevoerd door de gemeente.

Marie-Christine van der Gronde, gemeenteraadslid voor GroenLinks, heeft nu mede namens de andere fracties de volgende vragen aan B&W gesteld:

= Welke huishoudens zullen hiervoor in Leidschendam-Voorburg in aanmerking komen voor deze regeling?

= Welk bedrag zal aan hen worden uitgekeerd?

= Zal dit bedrag automatisch worden uitgekeerd aan inwoners die reeds een uitkering ontvangen van de gemeente? Indien ja, wanneer? Indien nee, waarom niet?

= Wanneer kunnen mensen die het bedrag niet automatisch uitgekeerd krijgen een aanvraag indienen?

= Op welke manier kunnen zij deze aanvraag indienen?

= Binnen welke termijn zou de bijzondere bijstand worden uitgekeerd, gerekend vanaf het moment dat de aanvraag is ingediend?

= Welk telefoonnummer kunnen onze inwoners bellen, welk loket kunnen zij bezoeken, om te vragen of zij in aanmerking komen voor de bijzondere bijstand, en op welke manier zij een aanvraag kunnen doen?

= Op welke manier is het college van plan deze regeling bij onze inwoners onder de aandacht te brengen? Is daarbij speciaal aandacht voor laaggeletterden?

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter