Activiteiten
Kayra Nelemans blij met groei bij ADO Den Haag Vrouwen

Na het verlies in de halve finale van het bekertoernooi toonde ADO Den Haag Vrouwen vorige week veerkracht met een flitsende overwinning op Heerenveen. Kayra Nelemans is blij met de groei die haar team ook deze lente laat zien.

Gebrand op succes in de strijd om de KNVB-beker kwam de nederlaag na verlenging bij de Haagse vrouwen hard aan, zeker tegen de ploeg waartegen vorig seizoen de bekerfinale verloren ging. Kayra Nelemans gaat de vraag welk verlies het pijnlijkst was niet uit de weg. ,,Ze deden allebei redelijk zeer. In de finale was dat omdat wij verloren terwijl wij goed voetbalden en waarschijnlijk de betere ploeg waren. In de halve finale waren wij in de tweede helft de bovenliggende partij en hadden wij de wedstrijd toen misschien over de streep kunnen trekken. In de verlenging geef je dan de 2-1 zelf weg. Wij hebben die situatie op de training nog eens doorgenomen en het zal ons geen tweede keer overkomen.”

Dat ADO Den Haag Vrouwen zich snel over de bekerpijn heen heeft gezet, bleek vijf dagen later uit de klinkende zege op Heerenveen (zie samenvatting: https://pure-energie-eredivisievrouwen.nl/sc-heerenveen-ado-den-haag-0-4/). ,,Dat wij met 1-0 voorkwamen was prettig, maar nu pakten we ook door en scoorden in korte tijd drie keer achter elkaar”, blikt Kayra terug. Zij constateert verheugd dat haar ploeg na een winterdipje opnieuw naar topvorm is gegroeid. ,,We staan er weer als team en zo kom je ook makkelijker tot goed voetbal.”

Afkomstig uit het eigen beloftenteam van ADO Den Haag Vrouwen is Kayra als linksback snel uitgegroeid tot een vaste waarde. In de topper tegen Ajax had zij het laatst wel lastig tegen oud-ploeggenoot en international Chasity Grant. ,,Chasity is natuurlijk snel en ik ben met mijn korte beentjes niet de snelste. Nu verliep de wedstrijd wel in fases. In de eerste helft lag er veel ruimte achter onze verdediging en kwam de bal makkelijk bij haar terecht, ook omdat wij niet voldoende druk zetten. In de tweede helft ging het wat beter.” Daarbij tekent zij ook aan dat de schade beperkt bleef. ,,Het is jammer als de tegenstander kansen krijgt, maar zolang daar niet uit wordt gescoord, verlies je ook niet.. En als ik een duel verlies, kijk ik hoe ik dat een volgende keer samen met het team beter op kan lossen.”

Heeft Kayra als verdediger een belangrijke inbreng, met haar ijzersterke linkerbeen heeft zij dit seizoen ook een behoorlijk aandeel in de Haagse doelpuntenproductie. Haar vrije trappen en hoekschoppen leverden tot nu toe 1 goal en 3 assists op. ,,Daar trainen wij ook veel op”, maakt zij duidelijk dat oefening nog steeds kunst baart. Inswingende corners van rechts deelt zij met Romy Speelman. ,,Er zijn er genoeg bij ons die het goed kunnen en we zijn met z’n allen bezig om zo tot meer doelpunten te komen.” Dat er ook wel eens een corner direct achter het doel belandt, beschouwt zij als een bedrijfsongeluk. ,,Je kan een bal niet altijd op precies dezelfde plek neerleggen.”

Buiten het voetbal zit Kayra nu in het derde en laatste jaar van de opleiding Sport en Bewegen met als specialisatie bewegingsagogie. ,,Dat is sporten met kinderen of ouderen die een lichamelijke of geestelijke beperking hebben. Ik sport nu voornamelijk met kinderen in het zwembad.” Kayra hoopt in juli haar diploma uitgereikt te krijgen en is dan nog niet uitgeleerd. ,,Ik heb mij ingeschreven voor een nieuwe hogere beroepsopleiding fysiotherapie, want dat heb ik altijd een interessant vak gevonden.”

ADO Den Haag Vrouwen ontvangt vrijdag 1 april aanstaande PEC Zwolle in het Cars Jeans Stadion. De aftrap is om 19.30 uur en kaarten zijn hier verkrijgbaar: https://app.tckl.nl/share/gcyxl

(Tekst Roeland Gelink. Foto Eric de Wit)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter