Activiteiten
Feest bij VCC

De Voorburg Cricket Club (VCC) start het cricketseizoen 2022 met de officiële opening van de nieuwe indooraccommodatie. Morgen, zaterdag 2 april wordt de hal op het complex Groene Zoom 20, om 16.00 uur officieel geopend door de wethouders Astrid van Eekelen (Leidschendam-Voorburg) en haar Haagse collega Hilbert Bredemeijer.

De hal is gebouwd op de plaats waar voorheen de oefenkooien stonden. De hal is 50 meter lang. Door de tentconstructie kan er ’s winters beschut worden getraind en ’s zomers buiten worden geoefend.

De hal is niet de enige verrijking van de accommodatie die deze winter heeft plaatsgevonden De club heeft ook nog eens geïnvesteerd in de aanleg van vijf hybride pitches op het graswicket. Door om de 2 centimeter een kunstspriet in het wicket te implanteren, kan er veel langer op een strip worden gespeeld, en herstelt een strip die verouderd is ook sneller.

Overigens leveren de hybride pitches een primeur op: op 4 en 6 augustus zal ook voor het eerst in de wereld een T20I op een hybride pitch worden gespeeld, als het Nederlands Elftal het op Westvliet opneemt tegen Nieuw-Zeeland.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter