Nieuws
Gerard van der Meer onderscheiden met Zilveren Fluit

EHC-scheidsrechter Gerard van der Meer is door het Nederlands Handbal Verbond (NHV) onderscheiden met de Zilveren Fluit. Dit omdat hij al 25 jaar handbalwedstrijden fluit.

Gerard van der Meer blikt terug: ,,Tja, 25 jaar scheidsrechter bij het NHV. Hoe dat zo is gekomen? Je kent het wel: je dochters gaan handballen, maar er is geen scheidsrechter aanwezig of er waren te weinig scheidsrechters. In die tijd was René Bies scheidsrechters coördinator bij EHC. Hij heeft mij toen verder gebracht in die rol als scheidsrechter.”

,,Ik deed op 25 mei 1997 bij Foreholte examen. Het was de Dames A-jeugd van Foreholte tegen de A-jeugd van EHC. De uitslag weet ik niet meer. In die 25 jaar heb ik toch wel elk seizoen tussen de 30 en 40 wedstrijden gefloten, zowel in de zaal als op het veld en van C-jeugd tot en met de recreanten. De leuke wedstrijden waren toch altijd wel toen er nog jaarlijks een groot Internationaal Toernooi was bij EHC, met alles erop en eraan.”

Het 50-jarig bestaan van EHC in september 2017 bracht voor Gerard van der Meer ook een bijzonder moment met zich mee. ,,Ik mocht als oudste scheidsrechter van de club samen met de jongste scheidsrechter, Marlotte Klein, de jubileumwedstrijd Heren 1 tegen oud-Heren 1 fluiten.”

,,Ook de bekerwedstrijden waren leuk om te doen met aparte uitslagen. In die 25 jaar heb ik dus wel de nodige velden en sporthallen gezien in de regio. Ik wil via deze weg daarom mijn vrouw bedanken voor alle tijd dat ik van huis was.”

,,Op dit moment ben ik nog tijdwaarnemer bij Heren 1 en verenigingsscheidsrechter. En op de maandagochtend zorg ik voor het schoonhouden en onderhoud van de kleedkamers, de velden, de kantine, ballonhal en de rest van de buitenruimte met de diverse vrijwilligers. Als laatste wil ik het NHV en het bestuur en EHC bedanken voor de leuke attentie die ik bij dit jubileum mocht ontvangen. Ook Rob Nulle en Jaap Groeneboom bedankt voor de support en ondersteuning én de steengrill-avonden, die waren en zijn altijd gezellig.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter