Nieuws
Sloop oude dorpshuis Stompwijk

B&W houden vast aan de sloop van het oude dorpshuis in Stompwijk, Zustersdijk 18, en de bouw van woningen op dat stuk grond. Dat heeft wethouder Jan Willem Rouwendal het GBLV-gemeenteraadslid Marien van Wijk laten weten in antwoorden op vragen.

Van Wijk wees erop dat verbouwing van het bestaande pand goedkoper zou zijn aangezien er dan geen 21 procent btw betaald hoefde te worden, doch maar 8 procent. Rouwendal spreekt dat niet tegen. Hij wijst er echter op dat de gemeenteraad heeft ingestemd met sloop door een krediet daarvoor te verlenen.

Het gebouw uit 1981 was een wijkgebouw. Dat kan wel een woongebouw worden doch de inrichting nu, en de verduurzaming die nodig is nopen tot sloop/nieuwbouw, stelt Rouwendal. Bovendien zijn er door nieuwbouw meer woningen te realiseren.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com