Nieuws
Voorburgse Kerkstraat formeel voetpad

B&W hebben de Voorburgse Kerkstraat aangewezen als voetpad. En wel tot 1 november. Het voetpad-zijn geldt alleen tussen 15.30 uur en middernacht. En ook alleen tussen de huisnummers 2 en 38. Door de Kerkstraat loopt formeel een doorgaande fietsroute.

B&W geven de volgende motivering voor hun besluit: ‘Als gevolg van de landelijke coronamaatregelen hebben de horecaondernemers ook de afgelopen periode en met name tijdens de laatste lockdown te maken gehad met grotendeels of geheel wegvallende omzet. Hierdoor raken zij in ernstige financiële problemen. Het is nog onduidelijk hoe de pandemie zich zal ontwikkelen en welke beperkende maatregelen dat nog met zich mee zal brengen. Horeca vormt een onmisbaar onderdeel van levendige en aantrekkelijke winkelgebieden’.

‘Om te voorkomen dat het aanbod horeca als gevolg van de pandemie verschraalt wil de gemeente de nadelige gevolgen zoveel mogelijk beperken door, in navolging van het succes van de uitbreiding van de terrassen in 2020 en 2021, de ondernemers de mogelijkheid te bieden om ook nu weer gebruik te maken van terrasuitbreidingen, indien en voor zover de landelijke maatregelen dit toelaten. Tenzij het verloop van de pandemie opnieuw beperkende maatregelen met zich mee gaat brengen betreft dit de laatste tijdelijke uitbreiding van de terrassen’.

‘Deze tijdelijke uitbreiding van de terrassen zal mogelijk gemaakt worden door een versnelde procedure op basis van een toetsingskader en een meldingsplicht vooraf. Het betreft hier dus een tijdelijke situatie in verband met de uitzonderlijke situatie rondom de Covid 19 pandemie. De Kerkstraat zal voor deze tijdelijke periode afgesloten worden, voor bestuurders in het wegverkeer, om deze terrasuitbreiding mogelijk te maken. De maatregel geldt 7 dagen per week van 1 april 2022 tot en met 31 oktober 2022’.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter