Mening
Blog – Magazine LV Verrast: LV Jammer!

Omdat ik dit weekend niet veel om handen had, heb ik me laten verrassen door een nieuw magazine van onze gemeente. Onder de titel LV Verrast worden inwoners van Leidschendam-Voorburg en mensen uit de omgeving lekker gemaakt om hier een dagje door te brengen.

Niks mis mee. Goed initiatief. En bij de gemeente zijn ze er apetrots op. Dat maakt het zo moeilijk om er iets onaardigs over te zeggen. Toch moet dat. Want aan een tijdschrift dat zo wordt gepromoot en in vrijwel iedere winkel ligt, mag best wat zorg worden besteed.

Op de voorpagina staat meteen een joekel van een taalfout: ‘Vader en docher’. Niemand gezien dat hier een ’t’ ontbreekt? Over de kwaliteit van de onderwerpen kun je van mening verschillen. Persoonlijk heb ik niets met het maken van smoothies en gebakjes. En als ik er iets over wil weten, pak ik de Allerhande wel. Uit het stuk over de Molendriegang in Stompwijk blijkt dat je hier alleen maar naar mag kijken. En dat het aantal bezoekers de afgelopen jaren enorm is teruggelopen. Ja, zo trek je gasten.

Echt kwalijk is het grote artikel over de E-Choppers. Het gaat hier om een bedrijf van de man die door de gemeente is ingehuurd als maker van het blad. Zelfbevlekking noemen ze dat.

Ik zal maar stoppen. Maar niet voordat ik dit magazine heb aangeprezen bij alle onderwijsgevenden in deze gemeente. Die kunnen lekker op zoek naar de taal- en stijlfouten in deze uitgave. Geloof me, aan twee handen hebben ze niet genoeg vingers om deze te tellen.

Hoe jammer dat niemand die bij de uitgever (lees de gemeente) werkt, de moeite heeft genomen de inhoud van LV Verrast te beoordelen voor deze naar de drukker is gegaan. LV Jammer!

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter