Rijkswaterstaat doet onderzoek naar de ondergrond van de Kaagbrug en de viaducten Lisserweg, Hoofdvaart en het Spoorwegviaduct in de snelweg A44. De Kaagbrug en de viaducten worden over een aantal jaren vervangen. Goed inzicht in de ondergrond is belangrijk om een nieuw ontwerp voor de brug en de viaducten te kunnen maken. Verkeer op de A44 kan verkeershinder ervaren. Door gedeeltelijk ’s nachts te werken en de inzet van verkeersregelaars is de extra reistijd beperkt. De A44 is aangelegd in de jaren 30. Door de jaren heen is de weg intensief belast door steeds meer en steeds zwaarder verkeer. 4 van de 17 bruggen en viaducten in de snelweg zijn nu aan vervanging toe. De overige 13 bruggen en viaducten worden nog nader onderzocht. Aan de hand van de uitkomst van de onderzoeken wordt bepaald of en wanneer deze vernieuwd moeten worden. (foto Rijkswaterstaat)