Nieuws
Wordt mede-eigenaar van een windmolen

 

Inwoners van Leidschendam-Voorburg kunnen mede-eigenaar worden van twee windmolens langs de A4 ter hoogte van Zoeterwoude. Energy Common Leidschendam-Voorburg (EC-LV) heeft zich aangesloten bij de regionale energiecoöperatie Rijnland Energie. Die heeft beide windmolens, omgedoopt tot De Watergeuzen, gekocht.

EC-LV ziet het project als een mooie manier om de opwek en lokaal eigendom van duurzame energie te stimuleren. De molens zijn voor 100% in handen van mensen in de regio. Samen hebben we zeggenschap over de molens en zorgen we ervoor dat de opbrengsten in de regio blijven. Wie meedoet krijgt bovendien een rendement over zijn inleg.

Iedereen die lid is (of wordt) van EC-LV kan een of meer participaties in De Watergeuzen nemen. Die kosten 250 euro per stuk. Inschrijven kan nog tot 1 juli 2022. U kunt zich voor participaties aanmelden op http://www.wekopendewatergeuzen.nl Daar zijn ook de huidige stand van de investeringen en het uitgebreide informatiememorandum en participatiereglement te vinden.

Regiocoöperatie Rijnland Energie organiseert op dinsdag 12 april om 20.30 uur een online informatie-uurtje voor inwoners van de regio die overwegen mee te participeren in de aankoop van De Watergeuzen. Het bestuur van de coöperatie legt uit waarom deze molens in handen van omwonenden moeten komen en er is alle ruimte om vragen te stellen. Aanmelden is niet nodig, inloggen kan via een zoomlink, ook te vinden op de website van Rijnland Energie De info-avond is bedoeld om vragen te beantwoorden van mensen die al participaties hebben of die nog overwegen mee te doen met het project. (foto: Winand Stut)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com