Mening
U zegt het maar: Doe ons een blauwe zone

‘Bewoners van de Dokter Huijserstraat hebben overleg gehad met de gemeente over de blauwe zone die in oktober rond het Damcentrum Leidschendam komt. De bewoners hadden toen echter geen informatie over de plannen met de passantenhaven en de toewijzing van ligplaatsen. Daarom vonden zij het goed dat de blauwe zone vlak voor hun straat zou ophouden.

Door de nieuwe informatie over de haven en ligplaatsen zijn ze danig geschrokken: de straat vol auto’s, lawaaierige mensen na een zonnige dag in een bootje met drank op. Het is utopie te denken dat alleen de omwonenden met een ligplaats gaan varen. Familie, vrienden, kennissen; ook zij varen mee.

Waar gaat dan een dag lang geparkeerd worden? Buiten de blauwe zone. En wat gebeurt meestal na een zonnige dag lekker gevaren te hebben in het bootje, met drankjes op: nog gezelliger afscheid nemen bij de auto.

De Dokter Huijserstraat is één van de straten die naar de Plaspoelhaven leidt. En die buiten de blauwe zone valt. De Dokter Huijserstraat is een woonstraat waar de meeste bewoners hun slaapkamer aan de straatkant hebben. Het is een woonstraat. Geen parkeerplaats. Daarom verzoeken zij de gemeente met klem de blauwe zone uit te breiden zodat de leefbaarheid behouden blijft’.

(Bewoners Dokter Huijserstraat)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter