Nieuws
Frank Rozenberg waarschuwt coalitiepartijen

Frank Rozenberg, voormalig voorman van GBLV, heeft VVD en D66 gewaarschuwd voor een coalitie met GBLV. Volgens Rozenberg zijn de zaken binnen GBLV als partij en gemeenteraadsfractie niet op orde. Binnen de fractie zijn er ook leden die moeite hebben met de VVD, aldus Rozenberg. Hij deed zijn uitspraken bij de lokale omroep.

Volgens Rozenberg is de strijdbijl tussen GBLV en VVD niet begraven en zit er bij GBLV nog oud zeer. Hij gaf ook aan ‘voorzichtig’ te willen zijn met de bewering dat een coalitie VVD, GBLV en D66 vier jaar lang in stand zal blijven. Binnen GBLV als partij en fractie spelen ook zaken die het erg lastig maken om tot een stabiele coalitie te komen, zo gaf Rozenberg aan.

Hij zelf zei als fractieleider vier jaar lang geprobeerd te hebben de fractie bijeen te houden. Eind november lukte dat niet meer bij een conflict over de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezing. Toen was het ‘crisis’, aldus Rozenberg, die zelf ook afhaakte. Hij stelde dat GBLV zonder die problemen twaalf raadszetels zou hebben gehaald in plaats van de acht nu, en ook grootste partij zou zijn geworden. Die eer ging nu naar de VVD.

Rozenberg ging ook in op de hernieuwde discussie over de komst van een nieuwe Vlietbrug in Leidschendam. Hij wees erop dat GBLV en D66 tegen die oeververbinding waren. Rozenberg zei bang te zijn dat de brug nu gebruikt zal gaan worden om andere zaken binnen de coalitie te regelen. Zelf noemde Rozenberg de brug weggegooid geld; geld dat beter aan andere zaken besteed kan worden. Bovendien zorgt een brug er alleen voor dat het probleem van verkeersoverlast zich verplaatst.

Bart Eleveld, voormalig VVD-gemeenteraadslid, stelde daarentegen dat een nieuwe gemeenteraad iets moet met de brug. Volgens hem is nieuwe infrastructuur nodig ook al gezien de woningbouw in Damcentrum, Overgoo en Klein Plaspoelpolder, het extra Mall-verkeer en het feit dat de N14-tunnel onder de Vliet door het verkeersaanbod niet meer aan kan.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter