Nieuws
Leerlingen Veurs Lyceum bekijken biologisch tuinieren

Een deel van de Technasiumleerlingen uit de brugklas van het Veurs Lyceum Leidschendam is op bezoek geweest bij De Groentenhof, een biologische hobbytuinderij op een klein stukje grond langs de Veursestraatweg in Leidschendam. Biologische boer Hans Spitzers verbouwt hier groenten.

Hij heeft uitgelegd uit wat biologisch verbouwen precies is, vertelde over de groenten die hij daar goed kan telen (en waarom) en liet zien hoe hij compost gebruikt als bemesting voor zijn stukje grond. De leerlingen stelden vragen en proefden winterpostelein en rucola.

De leerlingen deden zo inspiratie op voor de laatste Onderzoek & Ontwerpen-opdracht van het schooljaar 2021-2022, waarin zij voor opdrachtgever Van Leeuwen Catering onderzoeken hoe gezond de Gezonde Kantine op het Veurs Lyceum is en hoe bewust de leerlingen zich daarvan zijn.

Binnen het Technasium volgen de leerlingen het vak Onderzoek & Ontwerpen en werken zij in groepjes aan opdrachten voor bedrijven, in dit geval Van Leeuwen Catering. Hierbij doen de leerlingen allerlei vormen van onderzoek. Het ontwikkelen van vaardigheden als samenwerken, onderzoeken, organiseren en creatief denken staat binnen het Technasium centraal. Tevens worden samenwerkingen gezocht met bedrijven in de buurt van de school.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com