Nieuws
Dagorkest Vlietstreek viert 10-jarig bestaan

Dagorkest Vlietstreek, een onderdeel van Muziekvereniging St. Caecilia Voorburg, bestaat volgende maand 10 jaar. Dit orkest is opgericht naar aanleiding van een gesprekje met een paar muzikanten die in het muziekcentrum overdag aan het repeteren waren. Aan deze muzikanten werd de vraag gesteld waarom zij overdag repeteerden in plaats van ’s avonds. Het antwoord was: ‘Wij hebben geen dagelijkse werkzaamheden meer te verrichten en willen toch nog steeds wat  leuke muziek maken. Daarom repeteren wij overdag een paar uurtjes en gaan dan huiswaarts’.

Dit zette Gerard Arends aan het denken en samen met zijn broer (ook een muzikant en dirigent) hebben zij een plan van aanpak gepresenteerd om een dagorkest op te starten. Er werd een repetitiedag uitgekozen en Dagorkest Vlietstreek was geboren. De vereniging heeft het geluk te beschikken over een eigen clubgebouw  Marcanto Muziekcentrum waarin we de repetities worden gehouden.

Op 12 mei 2012 werd de eerste repetitie gehouden in Marcanto  met 8 muzikanten. In de afgelopen 10 jaar is het orkest uitgegroeid tot 45 spelende leden. Voor het repertoire werd gekozen voor lichte en goed herkenbare muziekstukken, waarbij het publiek zich zal kunnen  vermaken. Dus geen zware muziek, maar het lichte genre zoals Operettemuziek en onsterfelijke krakers. Ook een aantal marsen en/of bekende stukken werden snel eigen gemaakt en op diverse evenementen ten gehore gebracht. Een voorbeeld hiervan is W’ll Meet Again bekend geworden door Vera Lynn gedurende de 2e wereldoorlog. Dit wordt nu gebruikt om de concerten af te sluiten.

Op zaterdag 14 mei wordt dit jubileum met orkestleden en hun partners  gevierd waarbij begonnen wordt met koffie en gebak. Er is een puzzelrit uitgezet naar een locatie waar  in de openlucht een jubileumconcert wordt verzorgd. De dag wordt afgesloten met een gezamenlijke maaltijd in  gebouw Muziekcentrum Marcanto .

Het Dagorkest Vlietstreek  kan op enkele plaatsen nog muzikanten plaatsen. Men is nog op zoek naar een Vibrafonist  hoornisten en trompettisten. Bent U nieuwsgierig geworden  ga dan naar  Muziekcentrum Marcanto aan de Groene Zoom 12, Den Haag.

De repetities zijn elke donderdag van 10 tot 12 uur met daarin een korte pauze. U kunt dan kennismaken met de dirigent en de orkestleden. Heeft U nog een instrument breng dat dan mee en mogelijk kunt U een paar stukken meespelen. Voor nadere informatie kunt U contact opnemen met Gerard Arends: mail naar g.j.b.arends40@gmail.com of kijk op de website https://www.stcaecilia.nl

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com