Nieuws
Zuid-Hollanders zijn minder gaan bewegen

Minder dan de helft van de Zuid-Hollanders voldoet aan de beweegrichtlijnen: minimaal 150 uur oer week bewegen (wandelen, fietsen, sporten, oefeningen doen). In de provincie is bovendien een sterke afname in het aantal inwoners dat voldoende beweegt. Dit en meer blijkt uit onderzoek van beslist.nl, dat op basis van de gezondheidsmonitors van de GGD’s en het RIVM in kaart bracht hoeveel Nederlanders bewegen.

In de provincie Zuid-Holland voldoen 1,9% minder inwoners aan de beweegrichtlijn dan in 2016. Nu voldoet bijna de helft van alle Zuid-Hollanders aan de beweegrichtlijn (48%). De inwoners van de gemeenten Leiden, Oegstgeest en Voorschoten bewegen het meest. 54% van de inwoners voldoen aan de beweegrichtlijn.

Hoe meer sportaccommodaties er in de buurt zijn, hoe lager de drempel om regelmatig te bewegen. Nederland telt gemiddeld 12,5 sportvoorzieningen per 10.000 inwoners, maar regionaal zijn de verschillen groot. Het aantal sportaccommodaties in Zuid-Holland is met 9 voorzieningen per 10.000 inwoners het laagst van alle provincies.

Meer informatie over het onderzoek is te vinden op: https://www.beslist.nl/info/hoe-fit-is-jouw-gemeente.html

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com