Nieuws
Grafschennis begraafplaats Martinuskerk Voorburg

Onbekenden hebben een aantal graven beschadigd en vernield op de begraafplaats naast de Martinuskerk, Oosteinde 56 Voorburg. Daaronder ook het priestergraf – de Piëta ontworpen door J.C. Maas en zijn zoon – uit 1899. Het zandstenen Mariabeeld op dit graf werd met de arm van een houten kruis ‘bewerkt’. Dat kruis stond op de kinderbegraafplaats waar het uit de grond werd gebroken.

De grafschennis werd maandagochtend ontdekt door vrijwilligers die de begraafplaats en de kerktuin onderhouden. De gealarmeerde politie heeft de schade gedocumenteerd en is een onderzoek gestart. De vernieling heeft waarschijnlijk afgelopen weekeinde plaatsgevonden.

Een viertal grafstenen op de begraafplaats werden kapot gemaakt. Ook werd een kunstwerk bij een graf omgegooid. Elders trof een granieten ‘bloempot’ dat lot. Bij het priestergraf werden ook een tweetal lantaarns vernield. De onderhoudsploeg trof tevens papier van een reclamefolder aan met brandsporen net als een afgetrapte voetbal.

De dader of daders gingen alleen in het deel van de begraafplaats te keer dat tegen de kerk aan ligt. Zij werden zo afgeschermd door een groene haag richting Oosteinde, richting de huizen Vlietwijck en de Vliet.

Het kerkbestuur roept personen die iets verdachts hebben gezien of gehoord dat mogelijk verband houdt met de grafschennis op hun kennis te delen: telefoon 070 – 327 45 11 of mail parochie@sintmaarten-trinitas.nl De nabestaanden van degenen wier graven zijn getroffen worden door het kerkbestuur geïnformeerd.

 

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter