Nieuws
Toekomst Oranjekwartier Voorburg zaak nieuwe coalitie

GBLV, dat met VVD en D66 onderhandelt over de vorming van een coalitie, wil dat wethouder Jan Willem Rouwendal een besluit over de toekomst van het Oranjekwartier Voorburg overlaat aan zijn opvolger. Dat blijkt uit vragen van GBLV-gemeenteraadslid Sanja Duijvestijn.

Afgelopen week bleek dat de welstand- en monumentencommissie 96 sociale woningen in het Oranjekwartier tot gemeentelijk monument wil bestempelen. Daardoor zouden de panden beschermd worden tegen sloop, zoals de eigenaar woningcorporatie Wooninvest wil.

Rouwendal zond het advies van de commissie zonder een besluit van B&W door naar de gemeenteraad. Formeel zouden B&W voor 31 mei moeten beslissen doch uiterlijk op 28 juni.

‘Is het gezien de complexiteit en uit oogpunt van zorgvuldigheid niet raadzamer om dit dossier over te dragen aan het nieuwe college? Staat de wethouder hier open voor? Zo nee, waarom niet’, zo vraagt Duijvestijn.

GBLV heeft zich eerder, als oppositiepartij, tegen sloop gekeerd. VVD en D66 hebben echter een motie daartoe niet gesteund in de gemeenteraad.

Duijvestijn wil verder weten waarom de wethouder in antwoorden op vragen van haar over de monumentenstatus voor de 96 woningen, op 25 maart niet meldde dat de welstand- en monumentencommissie het advies gaf ze als monument te bestempelen. Dat advies lag er al op 10 maart.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com