Nieuws
1,5 miljoen voor Klein Plaspoel Polder nodig

Een nieuw college van B&W zal komend jaar 1,5 miljoen euro moeten vrij maken voor een drietal investeringen in Klein Plaspoel Polder (KPP). Te weten: een doorlopend wandelpad langs de Vliet, een doorlopend fietspad door de wijk, en het opknappen van de sloot en omgeving van die waterweg tussen de Oude Trambaan (tankstation) en de Vliet.

Dat heeft wethouder Jan Willem Rouwendal de gemeenteraad bericht. Het gaat volgens de wethouder om ‘bovenwijkse voorzieningen’. De gemeenteraad zal gevraagd worden in te willigen met een krediet van 1,5 miljoen euro.

De bestuurder komt met zijn mededeling in een bericht over de grondexploitatie KPP (opbrengsten en uitgaven ruimtelijke ontwikkeling, red.). Die komt uit op een winst van 1 miljoen euro eind 2025 als de bebouwing van KPP moet zijn afgerond.

Op de grondexploitaties Vlietvoorde (Duivenvoordecorridor), Rijnlandlaan Voorburg en KPP leidt de gemeente volgens de laatste berekeningen tezamen een verlies van 5,1 miljoen euro; 593.000 euro meer dan een jaar geleden werd voorzien. Tegen dat verlies is er een voorziening in de begroting opgenomen van 6,1 miljoen euro.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter