Activiteiten
Zaterdag 30 april 2022: Oranje aan de Vliet

Zaterdag 30 april is de opening van het toeristisch (vaar)seizoen en de Erfgoeddag 2022. In het thema ‘Oranje aan de Vliet’ zijn er vanaf het middaguur activiteiten in Leidschendam en Voorburg. Om 11.45 uur opent Prinses Marianne de Erfgoeddag bij de dorpspomp in de Herenstraat, onder begeleiding van Muziekvereniging Forum Hadriani. Om 12.45 uur opent wethouder Van Eekelen het toeristisch (vaar)seizoen in de Sluis Leidschendam.

Tijdens de Erfgoeddag zijn er allerlei activiteiten voor jong en oud in het thema ‘Oranje aan de Vliet’. De molens, musea, de lokale kerken: alle Erfgoedpartners openen hun deuren en hebben een programma.

Op de Erfgoeddag kunt u met een authentieke bus (gratis) langs molens, musea, monumenten en parken om kennis te maken met ons prachtige erfgoed. Ook kunt u meevaren met De Ooievaart.  Start- en eindpunt van de busrondritten is het Stationsplein in Voorburg. De halfuursdienst van de bussen begint 30 april om 12.00 uur en de laatste rit is om 15.30 uur. De Ooievaart heeft een gratis pendeldienst (12.00 – 16.00 uur) tussen Leidschendam en Voorburg. Opstapplaatsen: Huygens Hofwijck Voorburg en het sluisgebied Leidschendam.

De Opening van het toeristisch (vaar)seizoen zet Leidschendam-Voorburg in een oranje gloed. U kunt meevaren met een eigen schip of na aanmelding (via swaensteyn@huygensmuseum.nl) meevaren met een deelnemend schip.  Het verzamelen is om 11.00 uur bij botenstalling Warmenhoven aan de Kniplaan in Voorschoten. De varende stoet zal rond 12.30 uur bij Houtzaagmolen De Salamander in Leidschendam aankomen.  Daarna vindt in de Sluis Leidschendam de feestelijke opening plaats van het heerlijke seizoen dat weer begint.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter