Nieuws
Deal over Oekraïnse vluchtelingen Overgoo

Wethouder Floor Kist heeft met ontwikkelaar IMP een deal gesloten over het gebruik van het pand Vlietweg 16-17 in Leidschendam voor de langdurige tijdelijke huisvesting van vluchtelingen uit de Oekraïne. Dat heeft hij de gemeenteraad bericht. De letterlijke tekst:

‘Het onderzoek naar langdurige tijdelijke huisvesting op Overgoo is afgerond. De gemeente heeft een huurcontract met de eigenaar getekend om voor 3,5 jaar gebruik te maken van het gebouw op de Vlietweg 16-17 op bedrijventerrein Overgoo.

Het college van B&W hoopt hier over 3 maanden rond de 140 vluchtelingen die nu in noodopvanglocaties verblijven een plek te kunnen geven. Het college verwacht dat vooral Oekraïense vrouwen met kinderen of bejaarden op Overgoo komen wonen.

De komende weken wordt gewerkt aan het inrichten van het kantoorgebouw om het geschikt te maken om te wonen. Daar komt veel bij kijken zoals het aanleggen van kamers, douches, toiletten, wasruimtes en keukens. Daarnaast moet het gebouw aan allerlei veiligheidseisen en gezondheids- en hygiëneregels voldoen. Ook wordt er gekeken naar de inrichting van de buitenruimte en het ophalen van afval.

Omdat het nog niet mogelijk is om alle kinderen op korte termijn op een school te plaatsen wordt samen met partners gewerkt aan onderwijs op locatie De Haar voor alle Oekraïense kinderen. Voor volwassenen werken we aan een programma voor het leren van de Nederlandse taal en zodra het mogelijk is worden vluchtelingen begeleid naar werk.

De omwonenden worden geïnformeerd met een brief en de huurders worden door de eigenaar geïnformeerd. Bedrijven die hier nu gevestigd zijn, krijgen vervangende ruimte aangeboden op het terrein van Overgoo. Meer informatie zal in de raadsbrief update vluchtelingen Oekraïne worden opgenomen. Deze ontvangt u vóór de gemeenteraadsvergadering van 10 mei aanstaande’. (foto gemeente)

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter