Nieuws
Twee crickettalenten naar Dubai

Van 1 tot en met 15 mei 2022 zal in Dubai het FairBreak Invitational vrouwencrickettoernooi worden gehouden. Een groot deel van de wereldtop zal aanwezig zijn. Voor het eerst doen er twee Nederlandse talenten mee: Sterre Kalis (begonnen bij HCC Den Haag) en Babette de Leede (VCC), beiden 22 jaar.

FairBreak, opgericht door Shaun Martyn, is een mondiale organisatie die opkomt voor gelijke behandeling van vrouwen en mannen. Onder het motto ‘Equality through opportunity’ is dit het eerste toernooi dat wordt georganiseerd met private middelen. Gencor is de hoofdsponsor van dit grote internationale evenement, waaraan speelsters deelnemen uit 35 landen.

Sterre: ,,Ik ben er heel trots op een ‘FairBreaker’ te zijn vanaf het begin en om nu deel uit te mogen maken van dit eerste toernooi. Dat we zo ver zijn gekomen, wil niet zeggen dat we er zijn.’’

Babette: ,,Dit is een fantastische kans om ons met de wereldtop te meten en om veel te leren; niet alleen op cricketgebied, maar ook op cultureel gebied. Ik heb er ontzettend veel zin in, het is een droom die uitkomt voor mij als speelster uit een klein cricketland met de ambitie om professioneel cricketer te worden.”

FairBreak kent zes teams, alle met een zeer internationale samenstelling. Babette speelt in de Sapphires (met de Pakistaanse international Sana Mir als captain) en Sterre in de Tornadoes. Dat team heeft Stafanie Taylor uit de West Indies als captain.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter