Nieuws
Verdere vertraging plannen Vlietzone

De toekomstplannen voor de Vlietzone, het gebied ten oosten van de Vliet tot aan de A4, zijn verder vertraagd. Nadat eerder een voor 2021 beloofde visie uitbleef en verschoven werd naar begin 2022, willen de betrokken bestuursorganen nu eerst met een gezamenlijke brief komen. Daarin zou moeten komen te staan wat nu de stand van zaken is en welke vervolgstappen er gezet gaan worden om tot de visie te komen. De brief zou er voor de zomervakantie moeten zijn.

Dat heeft gedeputeerde Anne Koning Provinciale Staten bericht. De brief waar ze het over heeft zou niet alleen naar Provinciale Staten moeten gaan maar ook naar de gemeenteraden de bij de Vlietzone betrokken gemeenten, waaronder Leidschendam-Voorburg. Andere partijen in het geheel zijn: Rijswijk, Den Haag, Leiden, Hoogheemraadschap Delfland, Hoogheemraadschap Rijnland, Metropoolregio Rotterdam Den Haag.

Volgens de gedeputeerde kost de afstemming tussen alle betrokken partijen over de inhoud van de brief ‘enige tijd’. In de visie gaat het om zaken als groen, water, recreatie, sport, erfgoed, opvangen gevolgen klimaatverandering, energievoorziening, verkeer, woningbouw en bedrijvigheid.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter