Nieuws
Wel trekkershutten, niet meer tenten

De gemeente heeft een verzoek van buitenplaats Molenwei, Stompwijkseweg 27, om het kamperen op het terrein uit te mogen breiden, afgewezen. Wel mag de Molenwei trekkershutten gaan plaatsen. Dat blijkt uit een besluit van B&W.

De directie van de Molenwei wilde het aantal kampeerplekken tussen juni en medio september kunnen uitbreiden van 25 naar 50 en de mogelijkheid krijgen om daarnaast 3 tot 6 keer per jaar tot 100 tenten te mogen toelaten in verband met groepsboekingen. Dat voor 1 of 2 nachten.

De gemeente stelt dat er een maximum aan het aantal kampeerplekken in agrarisch gebied is van 25. Meer kamperen toestaan betekent dat het niet meer kleinschalig is. Het kamperen krijgt dan te veel invloed op het agrarische landschap.

Daarnaast zorgen meer kampeerplekken voor een parkeerprobleem en wordt de toch al slechte Stompwijkseweg, die bovendien een toeristische route is, nog meer belast.

De gemeente staat Molenwei wel toe het bestaande tipiveld op te heffen en in de plaats daarvan enkele trekkershutten op het terrein te plaatsen. Het tipiveld moet wel weer weiland worden. De trekkershutten moeten bovendien richting de Stompwijkseweg afgeschermd worden door beplanting. Gasten mogen niet in het weiland gaan parkeren. (illustratieve foto trekkershutten.nl)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter