Mening
U zegt het maar: Dus rommelen de wethouders vrolijk verder

‘Inderdaad, er zijn geen capabele bestuurders. https://vlietnieuws.nl/2022/04/29/u-zegt-het-maar-juinen-2/  En hoewel er geen speciale opleiding is, mag verwacht worden dat niemand een bestuursfunctie aanneemt wanneer hij of zij de benodigde kennis niet heeft. Dat heet verantwoordelijkheids- en eergevoel. Want het kan toch niet zo zijn dat iemand bestuurder wordt omdat hij of zij het zo leuk vindt?! Of toch wel?

Leidschendam-Voorburg heeft ruim 75.000 inwoners en zit daarmee in inwonersklasse 6: 60.001 – 100.000 inwoners. In zo’n gemeente verdient een wethouder € 8.348,03 per maand en mag daarvoor, dat hebben we duidelijk én vaak gemerkt, erg veel fouten ten koste-, en op kosten van ons inwoners maken.

Nou kan een wethouder ontslagen worden. Vindt de raad dat de wethouder zijn of haar werk niet goed doet? Dan kan dat ertoe leiden dat de wethouder moet aftreden. Maar om dat te vinden moet de raad dus wél capabel zijn… En dáár wringt de schoen. Een raadslid krijgt € 1.645,72 per maand. Voor dat bedrag krijg je natuurlijk geen deskundige ‘controleur’ en dus zijn er steeds externe adviseurs nodig.

De gemeente heeft ruime ervaring met het op onze kosten inhuren van dure, slechte adviseurs. Daarom een voorstel. Huur voortaan goede adviseurs in. Dat is goedkoper dan steeds weer hoge kosten moeten maken om te proberen alle fouten te herstellen. Maar dat gaat vast niet gebeuren en dus rommelen de wethouders vrolijk verder. Maar éérst op de foto natuurlijk!

Oh ja, die burgemeester die de gemeente amper kent verdient per maand €10.335,71…

De vergelijking met Juinen was echt perfect. Van Van Kooten en De Bie heb ik weer genoten. Van hén wel’.

(Bram van Duijn)

(Alle bedragen zonder vergoedingen en toeslagen. Bron: Rechtspositiebesluit decentrale politieke ambtsdragers. Geldend van 01-01-2022 t/m heden)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter