Nieuws
Voorburg CC aan kop Topklasse na dubbele winst

In het weekend maakte Topklasser Voorburg CC duidelijk dat het de titelaspiraties serieus neemt. Op zaterdag had VCC geen kind aan Dosti, dat voor 83 all out was. Op zondag dolf het bezoekende VOC het onderspit.

 Op zaterdag sloegen bowlers Viv Kingma en Bas de Leede al vroeg in de wedstrijd drie maal toe. Ook toen Delano Potgieter en Ali Ahmad in de aanval werden betrokken, zag Dosti geen kans een broodnodige versnelling te realiseren. Potgieter kreeg zijn verdiende wicket en ook lefthander Kuldeep Diwan kon inrukken toen hij een bal op zijn been kreeg (Leg Before Wicket). Dosti vijf wickets down (34 voor 5) en zwaar in de problemen.

Deze dreunen waren te veel voor de Amsterdammers, die na 35 overs en vier ballen all out waren voor 83 runs. Boissevain en Shariz Ahmad, de twee jonge legspinners, namen samen vier wickets voor slechts 23 runs.

Na het vertrek van Musa Ahmad gaf Nehaan Gigani direct zijn visitekaartje af met een prachtige slag voor vier runs. Janneman Malan liet een glimp van zijn klasse zien met drie perfect getimede vieren in één over, alvorens hij werd gevangen.

Gigani ging door en werd uiteindelijk topscorer met 25 runs. Delano Potgieter nam ruim de tijd voor zijn 18 not out: 53 ballen. VCC passeerde de Dosti-score na slechts 22 van de vijftig beschikbare overs.

Een dag later kwam VOC op bezoek, dat op zaterdag  werd verslagen door het gepromoveerde Salland. VOC heeft drie ijzersterke internationals in de gelederen (O’Dowd, Edwards en Seelaar). Die bleken echter niet opgewassen tegen een sterk battend, bowlend en fieldend VCC: 233-190.

Stand Topklasse Poule B: Voorburg CC 3-6, Excelsior en VRA 3-4, VOC en Salland 3-2, Dosti 3-0.  (foto: Catch of the Day BV).

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter