Activiteiten
Lezing over Jac. P. Thijsse

Het pas geopende Goede Doelen Boekenhuis Marianne, Franse Kerkstraat 5A Voorburg, start een reeks culturele actviteiten. Op donderdag 12 mei 2022 geeft Dik van der Meulen in die reeks een lezing over Jac. P. Thijsse. Aanvang 20.00 uur, deur open op 19.30 uur. Toegang gratis.

Thijsse is een beroemd natuurbeschermer uit het eind van de 19e en het begin van de 20e eeuw. Thijsse is vooral bekend geworden door de Verkade albums over natuur. Het Boekenhuis Marianne heeft een tentoonstelling over Thijsse in de etalage ingericht. Thijsse zette zich in voor het behoud van het Naardermeer, het eerste natuurmonument in Nederland. Hij was ook één van de initiators van de Vereeniging tot Behoud van Natuurmonumenten in Nederland.

Dik van der Meulen is onderzoeker. Hij brak door met zijn biografie over Multatuli. In 2018 verscheen zijn biografie over Thijsse. Andere boeken van hem over de natuur zijn ‘Het bedwongen bos’ (Nederlanders & hun natuur) en ‘De kinderen van de nacht’, over wolven en mensen. Het boek boek over wolven werd bekroond met de Jan Wolkers Prijs.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter