Nieuws
VCC eenvoudig naar vierde zege op rij

Dit weekeinde stond de verste uitwedstrijd van dit seizoen voor de mannen van VCC 1 op het programma. Op het prachtige sportpark ’t Schootsveld boekte het team van captain Bas de Leede een overwinning tegen de nieuwkomers op het hoogste niveau, Salland CC. Hoewel de tegenstand niet geweldig was, liet het team bij vlagen prachtig cricket zien. VCC won eenvoudig met 208 runs verschil.

De toeschouwers die voor VCC de reis hadden gemaakt naar Deventer zullen allemaal hebben gehoopt dat – gezien de verwachte dominantie van VCC – de rood-blauwen eerst zouden batten. Immers, het risico dat Salland CC voor een laag totaal uit gebowld zou worden was niet denkbeeldig, en dan zou er weinig te chasen zijn. Gelukkig mocht VCC inderdaad eerst batten en iedereen ging er goed voor zitten: de Zuidafrikaanse topper Janneman Malan zou immers vast niet drie keer op rij met een laag totaal naar de kant gaan.

Zij werden niet teleurgesteld. Met zeer overtuigend batten liet hij de klok heel regelmatig tikken. In de 8e over verloor hij weliswaar zijn openingspartner Musa Ahmad (leg before wicket), maar met Bas de Leede aan zijn zijde koersten ze op een ruime vier runs per over, zonder grote kansen weg te geven. Het viel de Deventenaren ook niet mee om de moed erin te houden, het werd in het veld steeds stiller, waarbij aangetekend dat de fieldingprestatie soms ook Topklasse onwaardig was.

Toen De Leede uiteindelijk in de 40e over een bal omhoog speelde en hij werd gevangen met 57 runs in de zak, hoopte Salland wellicht op een ommekeer. Die werd echter snel teniet gedaan door Delano Potgieter die het gas meteen diep intrapte. Met schitterende slagen tilde hij de bal in de laatste 10 overs maar liefst zeven keer het veld uit, waardoor de score snel opliep. En hoewel ook Malan zijn wicket nog moest prijsgeven was er geen houden aan: na 178 na 40 overs, verliepen de laatste 10 overs met maar liefst ruim 10 runs per over, zodat de teller uiteindelijk op 282 bleef steken. Potgieter droeg daar 82 runs aan bij in slechts 43 ballen.

Dat was op het grote veld in Deventer een hoge score en de Sallanders zullen slechts in hun dromen hebben gedacht nog in de buurt te kunnen komen. Na de lunch vielen de wickets echter als rijpe appeltjes. Al in de eerste over werd een van de openingsbatsman slachtoffer van Viv Kingma (bowled Kingma, vang Malan), in de 7e over gevolgd door wicket nummer twee voor Kingma (bowled). En hoewel aanvoerder Lubbers van Salland CC nog enige tijd weerstand bood, konden zijn teamgenoten niet op tegen het gedisciplineerde bowlen en fielden van VCC. Het viel de Voorburgers te prijzen dat ze ondanks de ruime voorsprong geen moment verslapten, met als hoogtepunt een diving catch met één hand van Malan op het bowlen van Ali Ahmad. Na 28 overs was het pleit beslecht en kon VCC wederom twee punten bijschrijven.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter