Activiteiten
Rock Station Festival 2022

Er zijn nadere details bekend geworden over Rock Station Festival 2022 dat op 18 en 19 juni gehouden zal worden op het Stationsplein Voorburg.

Op 18 juni gaat het festivalterrein om 14.00 uur open. De muziek start om 15.00 uur. Er zijn die dag optredens van tribute bands. ‘s Avonds treden The Raspers op in het kader van hun 40-jarig bestaan. Hun optreden duurt tot 22.30 uur.

Op 19 juni gaat het festivalterrein om 10.00 uur open. Om 10.30 start het (jeugd)programma (4-18 jaar) met kindertheater en muziek (organisator Theater Ludens) gevolgd door optredens van Drumschool Voorburg en lokal DJ’s. Om 18.00 uur is het afgelopen.

De organisatoren, Stichting Inner City Events, Herenstraat 139 Voorburg (Drumschool Voorburg) mikken op 750 bezoekers per dag waarvan 80 procent uit Leidschendam-Voorburg komt. Zaterdag dienen bezoekers te betalen, zondag is gratis toegang.

Het festivalterrein zal worden omgeven door een twee meter hoog hekwerk voorzien van ondoorzichtig doek. Het podium – 6×5 meter – komt met de rug naar de tramhalte op het Stationsplein te staan. Op het festivalterrein komt een terras met horeca en foodunits. Er zijn ook nevenactiviteiten gepland.

De organisatoren willen er een jaarlijks festival van maken. Oorspronkelijk wilde ze de editie 2022 drie dagen laten duren. Daar is in overleg met de gemeente van afgestapt. De maximale geluidbelasting op omliggende gebouwen mag 75 decibel zijn, zo is met de gemeente bepaald.

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter