Nieuws
Bewoners De Heuvel vragen om ecologisch groen

De bewoners van de door WoonInvest beheerde rode en blauwe flat in de Leidschendamse wijk De Heuvel willen meer ecologisch groen in hun wijk. Nu staan daar vooral losse bomen op grote grasvlaktes die wekelijks gemaaid worden. Dat is natuurlijk wel groen, maar ook heel saai en weinig divers.

Om deze wens duidelijk kenbaar te maken heeft de bewonerscommissie van deze flats tijdens een door de gemeente op Dobbelaan 4 georganiseerde Bewonersbijeenkomst wijkgroenbeheerplan Amstelwijk/De Heuvel, een petitie overhandigd aan de wethouder Jan Willem Rouwendal.

In deze petitie, met daarbij de handtekeningen van circa 75 bewoners en van de aan de Dobbelaan gelegen organisaties Piggelmee en S&W, vragen de bewoners ook om meer participatie in de gebiedsontwikkeling van hun buurt. Zij willen niet alleen achteraf op een plan van de gemeente kunnen reageren, maar ze willen graag in de ontwerpfase bij de planvorming betrokken worden.

Gusta Hoes van de bewonerscommissie benadrukte dat er tot een paar jaar geleden veel meer struiken waren, die toen plotseling zonder overleg werden gerooid. Om veiligheidsredenen werd er gezegd. Maar volgens de bewonerscommissie verscholen zich geen vandalen in de struiken, en ook ratten komen niet op af op struiken en bloemen. Die komen alleen af op rondslingerend afval en op brood en andere etenswaren die in de plantsoenen worden gestrooid.

Het initiatief van de bewoners wordt van harte ondersteund door Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg. Wim Hendriks stelde dat een organische opbouw van het groen met bloemen, middelhoge struiken en hoog opgaande bomen het beste is voor insecten en vogels, en ook voor de belevingswaarde voor bewoners en passanten.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter