Activiteiten
Opera Orfeo in Agora

 

Op zondag 12 juni voert Atelier ART&MUZ Haaglanden de opera Orfeo uit in wijkcentrum Agora, Fonteynenburghlaan Voorburg-West. Aanvang 12.00 uur. Het betreft een uitvoering van een uur, uitgevoerd door een combinatie van professionals en amateurs, met klassieke muziek en zang. Aanvang 12.00 uur. Zaal open 11.30 uur. Toegangsprijs is 10 euro aan de deur, vijf euro bij vooraf reserveren. Kinderen hebben gratis toegang. Reserveren kan via mailadres 58have@gmail.com Orfeo ed Euridice is gecomponeerd door Christoph Willibald Gluck (1714-1787). Hij baseerde zijn opera op het verhaal van Orpheus uit de Griekse mythologie. De vrouw van Orfeo, Euridici, sterft. Cupido vertelt hem dat hij haar terug kan winnen door naar de onderwereld te gaan en haar op te halen doch hij mag haar niet aankijken. Op de terugweg naar de aarde weigert Euridici verder te gaan omdat Orfeo haar niet aankijkt. Dat doet hij dan toch en zij sterft opnieuw. Orfeo wil daarop zelfmoord plegen om bij haar te kunnen zijn. Cupido brengt Euredici echter weer tot leven zodat Orfeo met zijn vrouw verder kan leven.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter