Nieuws
Station moet mobiliteitshub worden

Station Laan van Nieuw Oost Indië moet een zogenoemde ‘mobiliteitshub’ worden: een plek waar mensen van het ene op het andere vervoermiddel overstappen. Het plan loopt vooruit op een eind dit jaar te starten verkenning naar de toekomst van het station en de omgeving.

Den Haag plant voor de Haagse en de Voorburgse kant van het station woningbouw, kantoren en voorzieningen. Het bestaande station moet vernieuwd worden en de omgeving moet worden opgeknapt.

Bedoeling is van Station Laan van Nieuw Oost Indië een volwaardig intercitystation te maken. Tegelijk zou er elke vijf minuten een Sprinter moeten stoppen. Dit alles zal meer reizigers trekken. De voorzieningen voor hen moeten dan ook verbeterd worden onder andere door een nieuwe kiosk, meer fietsenstallingen en een aantrekkelijk stationsplein.

In de te starten verkenning zal vooral nagegaan worden wat het ruimtebeslag van alle plannen is, en wat de kosten van uitvoering zijn. Er wordt gewerkt met drie alternatieven.

Op Station Laan van Nieuw Oost Indië stoppen nu niet alleen treinen maar ook de RandstadRail en de metro naar Rotterdam. Op de nabij gelegen Laan van Nieuw Oost Indië rijden een tram en bus. In de plannen zitten vooralsnog geen grootschalige parkeergelegenheden voor auto’s

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter