Nieuws
Eénrichtingverkeer Stompwijk

De Dr. van Noortstraat in Stompwijk wordt afgesloten voor verkeer dat dit deel van de gemeente in wil rijden. Men moet gebruik gaan maken van de Veenpoldersweg die rond het centrum gaat en van de N206 (Leiden – Zoetermeer).

Dat blijkt uit het ontwerp voor de herinrichting van de Dr. van Noortstraat dat de gemeente heeft gepresenteerd. De gemeenteraad zou er nog voor de zomer over moeten oordelen. De werken zouden begin 2023 moeten starten.

De Dr. van Noortstraat wordt voor verkeer dat Stompwijk in wil afgesloten bij de Tuinbouwweg en bij de kruising Dr. van Noortstraat/Veenpoldersweg/N206. Vanaf de Veenpoldersweg kan men in de toekomst nog wel via de Huyssitterweg naar de Dr. van Noortstraat doch dan geldt alleen voor bestemmingsverkeer.

De gemeente gaat de Dr. van Noortstraat herinrichten en tegelijk ook een deel van de riolering vervangen. De weg wordt zo’n 20 centimeter opgehoogd. Aan de kant van de Stompwijksevaart komt een verhoogde rand.

Voor de weg zelf zijn er nog twee varianten in overweging: een rijbaan van 3,8 meter breedte, een parkeerstrook van 1,8 meter breedte en een stoep van minimaal 90 centimeter breedte of een weg van 4,8 meter breedte en een stoep van minimaal 1,2 meter breedte zonder parkeerstrook.

Er wordt ook nog gekeken naar extra parkeergelegenheden bij de toegang tot de Dr. van Noortstraat vanaf de Huyssitterweg, bij de kerk en bij de Hoge Brug aan de zijde van de N206.

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter