Nieuws
Bianca van Zwieten wint prestigieuze Coiffure Award

Bianca van Zwieten, Creative Director bij het ook in Voorburg (Herenstraat 130) gevestigde Sjenkels, is in de prijzen gevallen tijdens de 30e editie van de Coiffure Award. Het is de meest invloedrijke en vooraanstaande kappersprijs van Nederland. Een (inter)nationale vakjury kende haar de eerste prijs toe in de categorie ‘Dames’. De uitreiking vond plaats in Studio21 te Hilversum. Bianca: ,,Het winnen van de Coiffure Award is de kroon op mijn werk.”

Al 30 jaar is de Coiffure Award hét topevent in de kappersbranche dat ook bij de consument grote bekendheid geniet. De meer dan tweeduizend inzendingen voor de haarmodefotografiewedstrijd worden door een onafhankelijke en deskundige (inter)nationale jury beoordeeld op de juiste combinatie van het modebeeld. Kapsel, visagie, styling en fotografie horen perfect in balans te zijn. Over Bianca van Zwieten concludeerde de jury: ‘Coole moderne modellen, de creativiteit ten top. Dit is fashion met een eigen handschrift in vormgeving en styling. De huidige tijdgeest bevat in een serie. Het straalt mode uit zonder concessies te doen in het haar. Dit is echte liefde voor haar’.

Over het winnen van de Award vertelt Bianca, die tijdens de Coiffure Award in 2018 al de prijs ‘Hairdresser of the Year’ in de wacht sleepte: ,,Het winnen van de Coiffure Award is de kroon op mijn werk! Het is fantastisch dat mijn collectie en visie op haarmode worden gewaardeerd door toonaangevende vakjury’s. Belangrijke elementen bij het ontwikkelen van deze haarcollectie waren vernieuwing en rauw haar. Uiteindelijk ben ik gevallen voor een soort post-apocalyptisch thema waarbij de modellen zijn neergezet als futuristische wezens in de natuur. Ik neem graag een risico in het maken van collecties. Immers door het nemen van een risico creëer je werk dat je eerder niet maakte. Daarnaast biedt Sjenkels de mogelijkheden om dit te kunnen doen.”

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter