Mening
Blog: Het échte centrum van Voorburg

Wie vanaf de snelweg A12 Voorburg binnen rijdt, ziet op de ANWB-borden de melding dat men voor het centrum rechtsaf moet. Dat volgend kan de auto het best na enkele honderden meters bij het station worden achtergelaten. Daarachter treft men een historisch dorpscentrum met een kasteeltje (Hofwijck), een museum (Swaensteyn), wat modewinkels en vooral veel horeca. Oh ja en er is een raadszaal. Druk is het er meestal niet. Pas als de horeca open gaat, komt er wat leven in de brouwerij.

De automobilist die de rechtsaf borden mijdt en doorrijdt, vindt even later een verwijzing naar links voor de McDonalds. Na honderd meter is er parkeerruimte. Wie doorloopt komt terecht in een bruisend winkelcentrum. Inderdaad, het Koningin Julianaplein. De hele dag wandelen er mensen, worden boodschappen gedaan en ploffen bezoekers neer op een van de gezellige – en overdag altijd geopende – terrassen. In de buurt vindt men de bibliotheek, een theater (Ludens), het zwembad en zelfs sportvelden. Het winkelcentrum heet verouderd te zijn. De bezoekers klagen daar niet over. Tallozen  hebben het dagelijks verblijf in het vroegere Leidsenhage verruild voor de kleinschaligheid hier.

Ik ben het met u eens: dit is het échte centrum van Voorburg. Het leeft, bruist en is altijd gezellig. Tijd om de wegwijzers om te hangen. En voor de onderhandelaars voor een nieuw college de tip om alle aandacht voor Damcentrum en Huygenskwartier op zijn minst te gaan delen met het Koningin Julianaplein. Het centrum verdient dit.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter