Nieuws
Informatieavond Woej over te hoge huren

De huurprijzen zijn weer omhoog gegaan en bijna iedereen accepteert dit. Er zijn echter veel woningen waarbij de toegestane huurprijs veel lager ligt dan wat er gevraagd wordt. Dirk en Ivana hebben daar ervaring mee. Dirk en Ivana organiseren daarom in samenwerking met Woej een informatieavond op 27 mei van 19.00 – 20.30 uur.

Zij leggen uit wat u kunt doen als u mogelijk teveel huur betaalt. Hoe een huurcheck en eventueel bezwaar precies werken en hoe u – geheel vrijblijvend en gratis – hulp kunt inschakelen. De huurprijscheck is voor alle inwoners van Leidschendam, Voorburg en Stompwijk. Deze informatieavond vindt plaats in wijk- en dienstencentrum De Plint (Woej), Prins Frederiklaan 7 Leidschendam.

Dirk Huijser en Ivana Saraber onderzochten de huurverhoging voor hun eigen huis en kwamen erachter dat zij teveel betaalden. Na succesvol bezwaar te hebben ingediend, besloten zij hun buren hierover te benaderen. Voor meerdere buren bleek dat ook zij teveel huur betaalden dan wat voor de woning gevraagd mocht worden. Voor hen is de huur inmiddels verlaagd. Ook voor buren Bep en Ernst heeft de huurcheck gunstig uitgepakt. Ernst: ,,Wij betalen nu elke maand € 25,– euro minder huur en daar zijn we enorm blij mee. Sommige buren betalen zelfs € 50,– of meer dan € 100,– minder huur.”

Het kan veel schelen, dus onderzoek of u niet te veel huur betaalt. Als dat alleen niet lukt kunt u hulp van Dirk en Ivana inschakelen. Zij willen met een aantal vrijwilligers uit de wijk heel Leidschendam helpen aan eerlijke huurprijzen. Heeft u vragen? Neem dan contact op met Dirk of Ivana via fairhousingnl@gmail.com

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com