Nieuws
Doorbraak gezocht voor toekomstbestendige woningbouw
Hoe krijgen we de sleutel tot de woning van de toekomst in handen? Met de Challenge Toekomstbestendige Woningbouw daagt de provincie Zuid-Holland de bouwsector, kennisinstellingen en overheden uit om deze vraag te beantwoorden. Samen maken we, aldus de provincie,  toekomstbestendige woningbouw tot het nieuwe normaal. We onderzoeken hoe we kunnen voldoen aan de noodzaak om zowel energieneutraal, klimaatadaptief, natuurinclusief, gezond, emissieloos als biobased en circulair te bouwen.

Gedurende twee dagen werken voor de gelegenheid samengestelde teams aan een doorbraak. Zij ontwikkelen oplossingen voor dit vraagstuk, zoeken daarbij naar kansen voor de fabrieksmatige woningbouw en strijden om het beste idee. Hiermee zetten zij een nieuwe stap om toekomstbestendig bouwen zo gewoon, makkelijk en betaalbaar mogelijk te maken.

De jury beoordeelt de voorstellen op basis van vier criteria: toekomstbestendig, haalbaar, betaalbaar en opschaalbaar. Teams welke meer dan een minimum score hebben behaald komen in aanmerking voor begeleiding en enkele tienduizenden euro’s om de oplossing uit te werken. Doel is de uitwerking van de oplossing en de daadwerkelijk realisatie ervan. De beste vier voorstellen worden bovendien beloond met een prijzenpakket voor de teamleden om eigen woning en tuin toekomstbestendig te maken en inspiratie op te doen.

Inschrijven kan via de website van EventBrite De twee dagen vinden plaats tijdens het Congres Stedelijke Transformatie in Den Haag (2 juni van 9.00 tot 21.00 uur) en de Provada in Amsterdam (16 juni van 12.00 tot 16.00 uur). (foto Provincie ZH)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter