Nieuws
GroenLinks stelt eisen aan coalitieakkoord

Ook al doet GroenLinks niet mee aan de onderhandelingen over de vorming van een nieuwe coalitie, de partij wil wel dat een coalitieakkoord in kindvriendelijke taal geschreven wordt. Mede daardoor zouden jongeren en kinderen bij de politiek betrokken moeten worden.

Dat stelt GroenLinks-gemeenteraadslid Iris Veld. Haar voorstel komt vanavond in een vergadering van een commissie uit de gemeenteraad, aan de orde. Het raadslid reageert met daar idee op een brief van Save the Children.

‘Kinderen en jongeren hebben het recht om te participeren in politieke besluitvorming, zoals vastgelegd in het VN-Kinderrechtenverdrag. Maar om betrokken te zijn en inspraak te kunnen hebben moeten kinderen eerst begrijpen wat er is afgesproken’, aldus de organisatie.

‘Veel van het beleid waar kinderen en jongeren mee te maken krijgen is de verantwoordelijkheid van gemeenten. Daarom roept Save the Children alle gemeenten op om beleidsstukken die van grote invloed zijn op het leven van kinderen in kindvriendelijke taal te publiceren. Om te beginnen met het coalitieakkoord van de gemeente. Dit is belangrijk omdat hierin de plannen voor de komende jaren beschreven staan die van grote invloed zijn op de levens van kinderen en jongeren in uw gemeente’.

Save the Children heeft de politici zelfs een handleiding gezonden voor het schrijven van een coalitieakkoord in taal die kinderen en jongeren aanspreekt.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter