Nieuws
Honderden woningen aan Van Alphenstraat Voorburg

Den Haag plant de bouw van honderden woningen op de strook tussen de Van Alphenstraat in Voorburg en de spoorbaan. Er wordt gesproken over 30.000 tot 40.000 vierkante meter aan woningen. Dat zou uitkomen op 400 tot 500 woningen. Begin 2023 willen B&W van Den Haag een ‘Ontwikkelvisie’ presenteren waarin de plannen staan.

Gedacht wordt aan panden met vier tot vijf etages aan de straatkant, oplopend naar 7 tot 8 etages aan de kant van het spoor. Daarnaast zijn er een viertal nog hogere panden voorzien. Er mag ter plaatse tot 55 meter hoog gebouwd worden.

Op de hoek van Prinses Beatrixlaan/Van Alphenstraat zou een woontoren moeten komen. Daarnaast tot bij het huidige station Laan van Nieuw Oost Indië zijn vijf woonblokken voorzien met groene hoven, ook wel pocketparks genoemd, er tussen in.

Voor de huidige stationsingang aan de Van Alphenstraat zou een groot plein moeten komen, voorzien van een enkelsporige lus voor de tram. De halte Laan van Nieuw Oost Indië bij het spoorviaduct zou vervallen.

Aan het einde van de rij van vijf woonblokken zou, aan het plein, ook weer een woontoren moeten komen, net als aan de andere kant van het plein. Tot aan de Laan van Nieuw Oost Indië is dan een massaal gebouw gedacht met, opnieuw, een toren op de hoek bij de Laan.

In het gebied zijn ook kantoren en commerciële ruimten voorzien net als ‘voorzieningen’.

Parkeren zou ondergronds moeten gaan geschieden. Dat geldt ook voor een grote fietsenstalling die bij het vernieuwde station moet verschijnen.

In de plannen zijn ook twee nieuwe doorgangen onder het spoor door gepland, naast de onderdoorgang in het station: in het verlengde van de as Jacob Mosselstraat/Wilhelmina van Pruisenweg ter hoogte van Van Alphenstraat 80, en in het verlengde van de Koningin Sophiestraat ter hoogte van Van Alphenstraat 50.

Eerder werd al bekend dat de Van Alphenstraat zelf een Velostrada wordt: een fietssnelweg. Auto’s zijn hier dan te gast. Daarnaast komen er strikte parkeerregels.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter