Nieuws
Werken aan Utrechtsebaan tot eind juni

De werken aan de Utrechtsebaan gaan nog zeker tot eind juni duren. Het gaat daarbij om het deel van de weg Den Haag uit. Dat hebben de Haagse wethouders Hilbert Bredemeijer en Robert van Asten bekend gemaakt in een brief aan de Haagse gemeenteraad. De tekst van het schrijven:

‘Hierbij informeren wij u over de lopende werkzaamheden aan de Utrechtsebaan (A12). Na de aanbesteding en de laatste voorbereidingen is de aannemer in januari 2022 effectief gestart met de Renovatie Utrechtsebaan, waarin de verdiepte wegconstructie van de A12 van bijna 45 jaar oud wordt vernieuwd. Op basis van de planning hebben wij uw raad geïnformeerd dat het werk eind mei 2022 wordt opgeleverd.

Na het treffen van de verkeersmaatregelen is men gestart met de fase waarin de rijbaan ‘stad-in’ werd aangepakt: het asfalt en de vangrails werden verwijderd en de betonnen vloer en wanden werden geïnspecteerd en gerepareerd. Gaandeweg is gebleken dat de bestaande kwaliteit van het beton tegenvalt. Er is meer arbeid en materiaal nodig om het werk te verrichten dan vooraf werd ingeschat.

De verwachting is dat ook op de rijbaan in de richting ‘stad-uit’ het beton extra aandacht vergt. Bijgevolg geeft de aannemer aan meer tijd nodig te hebben dan vooraf gepland. In overleg met het Stedelijk Bereikbaarheidsoverleg is bepaald dat de uitloop beperkt moet worden tot het minimale. De aannemer heeft zijn inzet vergroot. Ook wordt vastgehouden aan het principe dat het verkeer ‘stad-in’ mogelijk blijft. De werkzaamheden zullen daarom meer tijd in beslag nemen dan gepland. Wij verwachten dat de Utrechtsebaan eind juni 2022 functioneel, mooi en duurzaam wordt opgeleverd’.

In de avondspits en in de weekenden zorgt  de afgesloten Utrechtsebaan voor verkeerschaos in Voorburg, met name op de Laan van Nieuw Oosteinde en daarop aansluitende wegen. Van door Den Haag beloofde maatregelen om zulks te voorkomen, komt in de praktijk niets terecht.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter