Nieuws
Magazine LV Verrast alleen ter promotie

Het magazine LV Verrast is alleen bedoeld ter promotie voor alles wat er te beleven valt in de gemeente. Daartoe heeft de gemeente samen met de opdrachtnemer per categorie items gekozen die twee pagina’s in het blad krijgen. De categorieën zijn: historie, eten en drinken, winkelen, wandelen en fietsen, overnachten, workshops, sport en spel en water.

Dat heeft wethouder Astrid van Eekelen het D66-gemeenteraadslid Charlotte Bos laten weten in antwoorden op vragen over het blad. ‘Per categorie zijn leuke en inspirerende verhalen gekozen vanuit de verschillende kerngebieden, Voorburg, Leidschendam en Stompwijk’, aldus de wethouder.

‘Er zullen meerdere edities volgen en per editie zal er worden gekeken welke ondernemers of locaties worden uitgelicht in het magazine. Hierbij streven we ook naar een aansprekende, gevarieerde invulling van het magazine als geheel door artikelen met een verschillende insteek te gebruiken’.

Op de vraag hoe de gemeenteraad en/of inwoners een verzoek kunnen doen tot het toevoegen van activiteiten of bezienswaardigheden aan het magazine, stelt de wethouder: ‘Via het contactformulier op de website kan de activiteit/evenement worden aangemeld of een vraag of opmerking worden geplaatst. De activiteiten en evenementen moeten voldoen aan de volgende criteria om in aanmerking te komen om te worden geplaatst op de website Lvverrast.nl’.

Het raadslid constateerde dat niet alle evenementen en initiatieven die door bewoners en ondernemers worden georganiseerd worden vermeld op de website. De reactie van de wethouder hier op: ‘Via al onze communicatiemiddelen attenderen wij ondernemers erop dat zij hun evenement of activiteit aan kunnen melden via het contactformulier op de website’.

‘Daarnaast zoekt de beheerder van de website geregeld naar evenementen en activiteiten die worden georganiseerd en bij de aard van de website passen en plaatst deze op de website. Het beheer van de website is belegd bij Bastius, een extern bureau. Om op de website een activiteit of evenement te kunnen plaatsen dient het aan de eerder genoemde criteria te voldoen. Wij proberen de kalender en het overzicht van activiteitenlocaties op de website zo goed mogelijk bij te houden met wat er beschikbaar is en wordt georganiseerd, daarin zijn we ook afhankelijk van de ondernemers die hun evenement of activiteit aanmelden via de site’.

Op de opmerkingen van Bos dat in het laatste nummer geen aandacht is voor de internationaal befaamde geschiedenis zoals Prinses Marianne en erfgoed Limes (grens Romeinse rijk) maar dat er wel twee pagina’s met smoothierecepten in staan, reageert Astrid van Eekelen niet.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter