Nieuws
Nieuwe staf Cartouche Heren 1

Clubicoon Timmo Kranstauber keert terug op het nest en vormt samen met oud-bondscoach van jong oranje Michiel van der Struijk de staf van Cartouche Heren 1 voor het seizoen 2022 – 2023. Met maar één doel: bouwen aan een team dat strijdt voor een play-off plek in de promotieklasse.

 Ze kennen elkaar van het werk voor de hockeybond KNHB, zijn beide gymdocent, hebben op topniveau gespeeld, gaan altijd voor de beste prestatie en staan met een gezonde dosis humor op het veld. Michiel van der Struijk en Timmo Kranstauber vormden eerder al een team. Timmo als speler van Cartouche H1, met Michiel als zijn coach. Komend seizoen vormen ze samen het stafteam van H1.

Sander Kernkamp, voorzitter Cartouche: ,,We zijn er als bestuur bijzonder trots op dat twee van zulke toppers verbinden aan Cartouche.”

Timmo hockeyde in de jeugd van Cartouche, heeft in 2 periodes 8 jaar in Cartouche H1 gespeeld, 6 jaar op het veld in de hoofdklasse bij HGC en 4 jaar bij Rotterdam. Ook in de zaal heeft hij op het hoogste niveau gehockeyd: met Rotterdam en HDM in de hoofdklasse en in Nederlands A, jong oranje en in het Nederlands zaalteam. Timmo heeft 18 jaar lang verschillende jeugdteams training gegeven, binnen Cartouche, het Zuid Hollands District JC team en Opleidingsteam JB. Hij heeft diverse hockeydiploma’s, zoals Hockeytrainer module jongste jeugd, hockeytrainer A en HT4. Hij heeft het Mondriaan Sport en Bewegen en de HALO gedaan.

Michiel keepte 6 jaar bij Hurley Heren 1 in de hoofdklasse en was ook keeper van het Nederlands Elftal. Hij is een zeer ervaren coach/trainer, de lijst is te lang om op te noemen, maar hierbij een greep uit zijn verleden. Internationaal heeft Michiel onder andere ervaring als bondscoach van Jong Oranje Heren, het Nederlands zaalteam heren waarmee hij Europees Kampioen werd, Braxgata Heren 1 (België) waar hij de play-offs mee haalde en hij was hij de keepertrainer van het Nationale Team van Frankrijk. In de Nederlandse competitie was hij de assistent bij Bloemendaal Heren 1 Hoofdklasse, waar ze 2x landskampioen werden en de Europa Cup II wonnen. Bij Kampong heeft hij zowel de heren als de dames in de hoofdklasse gecoacht. Waar hij met de mannen de play-offs haalde om het landskampioenschap en met de vrouwen de finale van het landskampioenschap in de zaal. Als hoofdcoach van de SCHC heren lukte het hem om te promoveren naar de hoofdklasse en werden ze landskampioen in de zaal.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter