Nieuws
Nieuwe stap bouwplan Herenstraat Voorburg

Wethouder Astrid van Eekelen heeft de gemeenteraad gevraagd een verklaring van geen bezwaar af te geven voor het zogenoemde plan-Waaijer: de bouw van een ondergrondse parkeergarage, een nieuwe Hoogvliet-supermarkt en 36 woningen in het gebied Herenstraat, Vlietstraat, Raadhuisstraat, Sionstraat Voorburg. Het plan staat ook bekend als De Herentuyn Voorburg.

Volgens de wethouder gaat het om een substantiële verbetering van het Huygenskwartier. Er komen nieuwe gevels in de Vlietstraat en Raadhuisstraat die passen in het beeld van de historische kern Voorburg. Het betekent een kwaliteitsverbetering voor het gebied. In de parkeergarage komen ongeveer 100 plaatsen waarvan 30 voor bewoners van de te bouwen woningen.

Het plan voorziet in de sloop van de huidige Hoogvliet supermarkt, achter de gevels Herenstraat 52/54. Ook daar komen een tiental woningen (tot aan Loodgieterssteeg). Herenstraat 40, de witte gevel, gaat eveneens tegen de vlakte net als de bebouwing achter de gevel van Herenstraat 42 (oude raadhuis Voorburg) tot aan de Raadhuisstraat. De te bouwen woningen komen op het dak van de supermarkt. Er zijn 19 verschillende typen voorzien met galerijen en een binnentuin. De ontsluiting, ook van de garage, is via Vlietstraat en Raadhuisstraat.

De nieuwe supermarkt wordt bijna 1900 vierkante meter. De ingang is op de plaats van Herenstraat 48. De huidige Hoogvliet supermarkt meet zo’n 1000 vierkante meter.

Voordat de bouw echt kan starten is er nog wel bodemsanering in het gebied nodig.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter