Nieuws
3000 euro voor jonge mantelzorgers

Welzijnsorganisatie Woej heeft van Rotary Voorburg 3000 euro ontvangen ten behoeve van jonge mantelzorgers: kinderen en jongeren die thuis moeten helpen een gezinslid te verzorgen, of taken van andere gezinsleden vanwege die zorg moeten overnemen.

Willy Tiekstra, bestuurder van Woej: ,,Wij zijn voornemens om met dit geld leuke activiteiten voor hen te organiseren. Zoals een dagje dierentuin, zwemmen in een subtropisch zwembad en er kunnen allerlei nieuwe spellen worden aangeschaft. Ook kan de chillruimte die we voor de jonge mantelzorgers hebben, extra leuk worden aangekleed. Heel belangrijk is ook het verder uitbreiden van onze voorlichtingsactiviteiten rondom deze jonge helden. Er zijn ideeën genoeg.”

Woej en SenW organiseren om de week een chillmiddag waar de jonge mantelzorgers zowel afleiding als lotgenotencontact vinden. Ook wordt er meerdere keren per jaar een uitje georganiseerd.

Tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger, die woensdag 1 juni start, gaan de jonge mantelzorgers een middag bowlen met daarna een gezamenlijk etentje in een restaurant. De week wordt gehouden onder het motto ‘Niet te missen’.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter