Nieuws
Oplossing voor leegstaande winkelpanden

Op dit moment zijn er in de Haagse Spuistraat verrassende etalages te zien. Het gaat om een creatief experiment van Haagse culturele instellingen, vastgoedpartijen en de gemeente Den Haag als tijdelijke oplossing voor leegstaande winkelpanden. De eerste etalages zijn vormgegeven door het Mauritshuis, Beeld en Geluid Den Haag, het Kinderboekenmuseum, Escher en het Paard van Troje. Als gevolg van de coronacrisis en de opkomst van het online winkelen zijn er veel leegstaande winkelpanden in het Haagse centrum. Wethouder Saskia Bruines: ,,De gemeente probeert op verschillende manieren de leegstand tegen te gaan. Zoals het opknappen van de gevels, het stimuleren van wonen boven winkels en de uitbreiding van de Universiteit Leiden in het pand van voormalig Hudson’s Bay. We proberen dit echt op een vernieuwende manier te doen. Ik ben dan ook ontzettend trots op dit resultaat dat we samen met winkel- en vastgoedeigenaren en culturele instellingen bereikt hebben. Het is een leuke manier om meer beleving te creëren in de binnenstad, op plekken waar je het niet verwacht.”

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter