Activiteiten
PAARD kondigt plannen 50-jarig jubileum aan

Het Haagse poppodium PAARD viert dit jaar haar 50-jarig bestaan en kondigt de eerste programmaonderdelen aan voor de grote feestweek in oktober: de Belgische band dEUS én een uniek programma waarbij topchef Jasper Udink ten Cate een concert, kunst en dineren combineert.

Voor het echter zover is, gaat eerst nog een grootschalige zoektocht van start: voor elk jaar sinds 1972 hoopt PAARD een opvallende, iconische of bijzondere foto van PAARD-bezoekers te vinden, die de tijdgeest van muziek, mensen en mode weergeeft. De vijftig foto’s zullen uiteindelijk in samenwerking met het Haags Gemeentearchief onthuld en tentoongesteld worden. PAARD roept trouwe bezoekers van alle leeftijden en achtergronden op om te helpen bij het verzamelen van dit materiaal. Tijdens PAARD50 (21 t/m 30 oktober) zijn er elke dag shows in PAARD. Dit programma wordt de komende tijd bekendgemaakt.

Op zaterdag 21 oktober 1972 opende ‘Het Paard van Troje’ voor het eerst haar deuren voor publiek. Het was destijds nog enkel een ontmoetingsplek, een locatie waar jongeren samenkwamen. In vijftig jaar tijd is PAARD uitgegroeid tot een internationaal gerenommeerd poppodium waar de grootste artiesten en bands hebben opgetreden.

Directeur Majel Blonden: ,,Door de jaren heen heeft PAARD verschillende transformaties ondergaan, maar dat geldt ook voor de bezoekers. Met een fototentoonstelling in de tramtunnel, hopen we een mooie, veelzijdige weergave te kunnen maken van de mensen, muziek én mode die in de afgelopen 50 jaar in PAARD voorbij zijn gekomen. We roepen daarom iedereen op om oude foto’s van deze momenten met ons te delen. Foto’s uit elk jaar zijn welkom, zowel de vroege jaren als foto’s van het afgelopen decennium.’ Inzenden kan via www.paard.nl/50-jaar-paard-fotos De mooiste inzendingen worden officieel opgenomen in de collectie van het Haags Gemeentearchief en tentoongesteld in de galerij van de Tramtunnel en het PAARD. Daarnaast krijgt de inzender toegang tot de openingsavond van de PAARD50-week op 21 oktober.”

PAARD verzamelt in de aanloop naar het jubileum ook verhalen van bezoekers door middel van de ‘filmbooth’. In deze booth, die in de voormalige rookruimte van PAARD staat, kunnen bezoekers hun mooiste momenten delen in een video. Blonden: ,,Er zijn zoveel verhalen te vertellen: van memorabele concerten tot ongemakkelijke situaties of zelfs liefdesverhalen. Hoeveel PAARD-baby’s zouden er inmiddels geboren zijn waarvan de ouders elkaar hier hebben leren kennen of elkaar een eerste zoen gaven? Hoeveel eerste dates zijn hier succesvol gebleken of spaak gelopen? Wij verzilveren deze verhalen graag via de booth.” Bezoekers kunnen hun verhalen nu al kwijt in de filmbooth. De verhalen worden uiteindelijk in een compilatie samengebracht.  (foto Nikki Born)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter