Nieuws
Leergeld helpt scholieren aan telefoon

Leergeld Leidschendam-Voorburg start in juni met een proefprogramma voor mobiele telefoons. Aan een kleine groep leerlingen, die van de basisschool naar het voortgezet onderwijs gaan, zullen mobiele telefoons plus een jaarabonnement worden gegeven. Ieder jaar is een nieuwe aanvraag nodig.

Voor elke leerling in het voortgezet onderwijs is een dergelijke telefoon onmisbaar geworden, omdat alles over de lestijden, de uitval daarvan et cetera via apps worden gecommuniceerd. Ook zijn ze belangrijk voor de communicatie tussen leerlingen, met ouders  en met leraren en leraressen.

De mobieltjes worden uiteraard alleen beschikbaar gesteld aan kinderen met een Ooievaarspas of kinderen van gezinnen die in een schuldhulptraject zitten. De registratie is recent gestart en de uitreiking vindt begin juli plaats. Deze actie is mogelijk gemaakt door een nieuwe sponsor van de stichting.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter